Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Cosmi Dent vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și performante cabinete de implantologie dentară din Iasi. Cu ajutorul tehnologiilor moderne de aplicare și tratament, vă puteți bucura de o dantură completă și rezistentă.

Instalarea unui implant dentar este necesară pentru menținerea unei sănătăți orale optime, dar și pentru redarea funcționalității complete a danturii. Pierderea unui dinte poate avea o întreagă serie de cauze, dar este important să acționați la timp, înlocuindu-l cu un implant.

La clinicile Cosmi Dent, aveți posibilitatea de a beneficia de unele dintre cele mai noi și longevive tehnologii de implant dentar Iasi: implantul MegaGen, Sweden & Martina sau Straumann. Totodată, ne bazăm pe săli moderne de chirurgie, dotate cu aparatură de ultimă generație, dar și pe specialiști consacrați, cu o vastă experiență în domeniu.

o intervenție esențială

Implant dentar

La momentul actual, un implant dentar reprezintă cea mai eficientă și modernă soluție în cazul edentațiilor (pierderea unuia sau a mai multor dinți de pe arcada dentară). O astfel de intervenție presupune inserarea unei proteze din titan în osul maxilarului pentru a suplini locul unui dinte natural. Un implant dentar are un rol extrem de important atât la nivel funcțional, cât și estetic, redându-i pacientului încrederea în sine și dorința de a zâmbi din nou.

Constituind cea mai performantă și longevivă formă de protetică dentară, un implant dentar Cluj este recomandat în cazul pierderii dinților, indiferent de cauză. Pentru că reprezintă o listă scurtă de contraindicații, se poate aplica cu succes în cazul majorității pacienților, la indicația medicului stomatolog.

În cadrul clinicilor Cosmi Dent, vă stăm la dispoziție cu servicii complete de estetică dentară, astfel încât zâmbetul dvs. să fie în armonie perfectă cu starea dvs. de spirit! Pentru programări la oricare dintre clinicile noastre din Iasi, vă rugăm să ne contactați!

Care sunt cele mai frecvente cauze ale lipsei danturii?

La baza pierderii dinților, fenomen cunoscut, în limbaj specializat, ca edentație, poate sta un ansamblu numeros de factori, de la predispoziții ereditare și înaintarea în vârstă, până la igienă orală necorespunzătoare, traumatisme provocate de accidente, afecțiuni stomatologice în forme avansate.

Cu toate acestea, la momentul actual, principala cauză a pierderii definitive a dinților naturali este constituită de boala parodontală, o afecțiune avansată, cu caracter ireversibil, localizată la nivelul gingiilor.

Această boală constă în inflamarea țesuturilor și structurii osoase din jurul dintelui ca urmare a unei infecții bacteriene. În lipsa unei igiene orale stricte, acumulările de placă bacteriană vor irita gingiile, cauzând, în primă fază, gingivita. Aceasta se manifestă prin o sensibilitate accentuată a structurii gumoase atât la periaj, cât și la folosirea aței dentare, dar și prin căpătarea unei nuanțe roșiatice. Dacă medicul dentist intervine la timp, gingivita poate fi cu ușurință tratată în urma efectuării unor proceduri de profilaxie dentară, dar și prin aplicarea de tratamente la nivel local, acasă.

În contrast, o gingivită care este ignorată de pacient prezintă un risc crescut de a evolua într-o boală parodontală. Netratată, infecția se instalează la nivelul structurilor care asigură stabilitatea dintelui (gingii și os maxilar), ceea ce, în timp poate duce la pierderea definitivă a dinților.

Specialiștii Cosmi Dent Iasi vă încurajează să puneți accent, în îngrijirea danturii dvs., pe prevenție. O rutină completă de igienizare urmată acasă, dar și consultațiile bianuale în cabinetul medicului stomatolog sunt cea mai eficientă soluție în diagnosticarea și tratarea precoce a tuturor afecțiunilor dentare. Ca parte a prevenției, clinicile noastre din Iasi vă propun servicii profesionale de profilaxie și odontologie. Iar în cazul în care, totuși, s-a ajuns la stadiul pierderii definitive a dinților, puteți să vă adresați cu încredere specialiștilor noștri și pentru efectuarea unui implant dentar .

Atunci când un dinte lipsește, iar pacientul nu recurge la un implant dentar în timp util, țesutul osos din zona respectivă va începe, treptat, să se distrugă. Acest fenomen este cunoscut și sub numele de resorbție osoasă.

În acest caz, pentru o intervenție protetică ulterioară, medicul specialist va trebui să recurgă la o procedură de augmentare osoasă, prin care să restabilească volumul structurii, permițându-i implantului o ancorare optimă.

Lipsa unui dinte îi va determina atât pe dinții învecinați, cât și pe cei antagoniști să își schimbe poziția normală. Masticația va fi grav afectată, iar pacientul se va confrunta frecvent cu inconveniente precum dureri de cap sau resimțirea oboselii la nivelul musculaturii maxilare. Aceste simptome apar ca urmare a degradării musculaturii masticatorii și a articulațiilor temporo-mandibulare.

Odată cu migrarea dentiției, spațiile interdentare se vor lărgi, permițând plăcii bacteriene să se instaleze mai ușor pe suprafața dintelui. Retenția crescută de placă bacteriană și tartru va favoriza apariția leziunilor dentare carioase, răspândirea infecțiilor atât la nivel supragingival, cât și subgingival prin dezvoltarea de abcese și afecțiuni parodontale.

Efectele edentației: De ce este important să apelăm la această intervenție?

Pierderea dinților are, în primul rând, un efect vizibil atât la nivel funcțional, cât și la nivel estetic.

Pentru că dinții nu se mai suprapun în mod corect, masticația va deveni, în primul rând, inconfortabilă, iar atunci când vorbim de edentație multiplă, chiar ineficientă. Pacienții care se află în această situație vor constata că durata masticației se prelungește, iar multe dintre alimentele solide devin o provocare, fiind nevoiți să le excludă parțial sau total din alimentație.

De asemenea, nici la nivel estetic efectele nu sunt de neglijat. Aspectul este unul dintre componentele majore care determină atât modul în care cei din jurul nostru se raportează la noi, cât și modul în care se construiește imaginea de sine. Lipsa unui dinte, mai ales dacă este vizibilă în timpul vorbirii sau zâmbetului, va avea un impact puternic asupra încrederii în sine, fiind însoțită, în cele mai multe cazuri, de anxietate socială și de teama de a mai zâmbi în public.

Efectele edentației nu se rezumă, însă, doar la cele două aspecte menționate anterior, ci reprezintă, cu timpul, un risc major pentru sănătatea orală, reprezentând sursa unor complicații și afecțiuni care pot influența întreaga cavitate bucală.

Pentru un zâmbet sănătos, dar și deosebit de frumos, vă așteptăm cu drag la clinicile Cosmi Dent. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!

Ce este, mai exact, un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai eficientă și modernă formă de protetică dentară, reușind să recreeze, în totalitate, confortul, funcționalitatea și aspectul dinților naturali. La Cosmi Dent, le recomandăm pacienților noștri să apeleze la un implant dentar Iasi indiferent dacă se confruntă cu lipsa unui dinte, cu pierderea parțială sau chiar totală a danturii, această tehnică de protetică fiind o investiție inteligentă și durabilă, pe termen lung.

Ca structură, un implant dentar este un dinte artificial creat sub forma unui șurub, confecționat dintr-un aliaj pe bază de titan, care se inserează în osul maxilarului în locul unde a fost odată un dinte natural. Acest tip de proteză dentară este alcătuit din 2 componente principale:

Partea inferioară a implantului este creată sub formă de șurub și se inserează în osul mandibulei, înlocuind rădăcina naturală a dintelui.

La suprafața gingiei se află zona vizibilă a implantului, denumită și bont protetic, pe care urmează să se instaleze o coroană dentară, o punte sau o proteză, în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte. Această ultimă componenta îi va oferi implantului acel aspect natural, estetic.

Implantul dentar are un rol de sine stătător și nu influențează în niciun fel dinții învecinați sau antagoniști. Datorită structurii sale, dar și a tehnologiei de fixare, este cea mai bună variantă de înlocuire a dinților pierduți deoarece prezintă un nivel sporit de rezistență și confort.

Clinica stomatologică Cosmi Dent oferă servicii de implantologie de înaltă calitate. În realizarea acestui tip de intervenție utilizăm cele mai noi tehnologii de tratament, îmbinând chirurgia clasică cu noile tehnici digitale. Echipa noastră intervine cu succes chiar și  în cazurile cu un grad ridicat de dificultate,  iar expertiza vastă și pasiunea pentru domeniul stomatologiei îi ghidează pe specialiștii noștri în obținerea unor rezultate spectaculoase.

Intervenția de implant dentar: etape principale

Sunt foarte multe mituri și preconcepții în jurul intervenției de implant dentar, ceea ce îi determină, din păcate, pe mulți dintre pacienți să amâne procedura, expunându-se la un risc crescut de a dezvolta complicații de ordin stomatologic. Cu toate acestea, această procedură reprezintă una dintre cele mai ușoare intervenții de chirurgie dentară, o procedură non-invazivălipsită de durere.

Ca operația de implant dentar Iasi să fie un real succes, specialiștii Cosmi Dent acordă o atenție deosebită fiecărei etape, astfel încât pacientul să se bucure de o experiență medicală la cele mai înalte standarde, iar rezultatele să fie unele peste măsura așteptărilor. Orice intervenție de acest gen se realizează urmărind câțiva pași esențiali:

Partea inferioară a implantului este creată sub formă de șurub și se inserează în osul mandibulei, înlocuind rădăcina naturală a dintelui.

La suprafața gingiei se află zona vizibilă a implantului, denumită și bont protetic, pe care urmează să se instaleze o coroană dentară, o punte sau o proteză, în funcție de nevoile fiecărui pacient în parte. Această ultimă componenta îi va oferi implantului acel aspect natural, estetic.

Implantul dentar are un rol de sine stătător și nu influențează în niciun fel dinții învecinați sau antagoniști. Datorită structurii sale, dar și a tehnologiei de fixare, este cea mai bună variantă de înlocuire a dinților pierduți deoarece prezintă un nivel sporit de rezistență și confort.

Clinica stomatologică Cosmi Dent oferă servicii de implantologie de înaltă calitate. În realizarea acestui tip de intervenție utilizăm cele mai noi tehnologii de tratament, îmbinând chirurgia clasică cu noile tehnici digitale. Echipa noastră intervine cu succes chiar și  în cazurile cu un grad ridicat de dificultate,  iar expertiza vastă și pasiunea pentru domeniul stomatologiei îi ghidează pe specialiștii noștri în obținerea unor rezultate spectaculoase.

Avantajele unui implant dentar 

Spre deosebire de variantele clasice de protetică (puntea dentară sau proteza fixă/mobilă), implantul dentar este o variantă care aduce un plus de confort și flexibilitatefără necesitatea sacrificării altor dinți sănătoși (ca în cazul unei punți dentare). În comparație cu o proteză dentară, un implant previne deteriorarea accentuată a masei osoase și a gingiilor la nivelul cavității bucale, fiind, în același timp o soluție mult mai longevivă.

Pe termen lung, un implant dentar prezintă o întreagă serie de avantaje:

Reprezintă o investiție inteligentă
Spre deosebire de alte forme de protetică, un implant dentar permite înlocuirea unui singur dinte. Mai mult, în timp, prezintă costuri de întreținere reduse așa că, deși în primă fază necesită o investiție mai mare, per total este una dintre cele mai convenabile soluții.

Contribuie la conservarea osului alveolar și al țesuturilor moi
În lipsa dintelui natural, atât structura osoasă, cât și cea gingivală au tendința de a-și reduce treptat volumul. Asemenea unei rădăcini naturale, implantul dentar are capacitatea de a stimula țesuturile astfel încât acestea să-și păstreze integritatea.

Arată și se simt precum dinții naturali
Grație structurii sale, un implant dentar imită întocmai atât funcționalitatea, cât și estetica unui dinte natural, de aceea prezintă un plus de confort în timpul masticației și, cu siguranță, îi determină pe pacienți să zâmbească din nou cu încredere.

Conservă integritatea dinților sănătoși
Un pacient poate apela, în funcție de nevoile sale, la un implant unidentar (înlocuirea unui singur dinte), parțial (înlocuirea mai multor dinți) sau total (înlocuirea completă a danturii). Acest gen de construcție se ancorează la nivelul osului alveolar, nici decum nu se sprijină pe alți dinți sănătoși, nemaifiind nevoie ca aceștia să sufere prelucrări pentru a fi folosiți în realizarea tratamentului protetic.

Prezintă o rată de succes de peste 95%
Un implant dentar este acceptat cu ușurință de corpul uman ca o structură naturală, de aceea rata de eșec a acestui tip de intervenție este destul de scăzut și depinde, în mare parte, de modul în care este îngrijit de pacient. Printre factorii de risc cu un impact negativ crescut asupra implantului dentar se numără fumatulconsumul de alcool și igiena orală precară.

Reprezintă o alternativă longevivă
Implantul dentar are cea mai mare durabilitate, putând fi menținut, fără probleme, pentru tot restul vieții. Desigur, longevitatea sa este direct proporțională cu nivelul de atenție pe care pacientul îl acordă îngrijirii lui.

Implant dentar de ultimă generație: implant MegaGen

La Cosmi Dent, medicina și tehnologia se armonizează perfect. Venim în sprijinul pacienților noștri cu cele mai noi și performante tehnici medicale, astfel încât experiența medicală să fie întotdeauna la superlativ. Nu ne lăsăm mai prejos nici atunci când vine vorba de realizarea unui implant dentar , de aceea clinicile noastre vă pun la dispoziție o tehnologie de ultimă generație: implantul MegaGen.

Un implant MegaGen este creat dintr-un aliaj de titan de gradul 4, de o calitate superioară. Suprafața implantului dentar MegaGen prezintă particule de nanomicronice de oxid de calciu care protejează țesutul osos de contactul direct cu implantul. Astfel, organismul interceptează pelicula de oxid de calciu ca fiind aparținătoare lui, iar osteointegrarea se face mult mai rapid și mai ușor.

La Cosmi Dent folosim implanturi MegaGen AnyRidge, de o calitate superioară și cu un efect estetic natural. Pe lângă opțiunea de implant MegaGen, venim în întâmpinarea nevoilor dvs. și cu alte tipuri de proteze la fel de performante: Sweden & Martina și Straumann, brand recunoscut la nivel mondial ca lider în implanturi dentare.

Indiferent de tipul de implant MegaGen pentru care veți opta, puteți avea garanția că vă veți bucura de avantajele celor mai înalte standarde în implantologie. Apreciate la nivel internațional pentru estetica, durabilitatea și versatilitatea lor, aceste implanturi dentare reprezintă o alternativă preferată de pacienți atât pentru înlocuirea molarilor, cât și pentru suplinirea dinților aflați în poziție frontală.