Endodonție

Aveți nevoie de tratamente de endodonție în Iasi? În cadrul clinicilor Cosmi Dent, medicii stomatologi vă stau la dispoziție cu întreaga lor expertiză. Dispunem de aparatură medicală de ultimă generație, cu ajutorul căreia avem grijă de zâmbetul dvs.!

Tratamentul de endodonție, știut și sub denumirea de „tratament de canal” reprezintă procedura stomatologică efectuată în scopul îndepărtării unei infecții localizate la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare.

Cauzele afecțiunilor apărute la nivelul pulpei dintelui (nerv) sunt variate și le vom discuta în cele ce urmează. Neglijate sau amânate, astfel de infecții pot duce la pierderea dintelui, ceea ce implică alte manopere și complicații.

Tratamente de endodonție în Iasi

Endodonție Cosmi Dent

Oferim servicii stomatologice de endodonție în Iasi, în cadrul clinicilor Cosmi Dent. Echipa noastră, formată din medici specialiști cu experiență, pasionați de ceea ce fac, pune accent pe calitatea serviciilor oferite fiecărui pacient. Tratamentul de endodonție reprezintă una dintre procedurile stomatologice pe care clinica Cosmi Dent vi le pune la dispoziție.

Localizarea infecțiilor de la nivelul rădăcinii și pulpei dinților poate fi realizată de către medicul dentist încă de la primele și cele mai mici simptome, în urma unei analize complete a danturii. Se impune luarea imediată a măsurilor corespunzătoare, pentru a se preveni extinderea infecției până la os. Odată ajunsă aici, se poate forma apoi abcesul.

Tratamentul de endodonție sau tratamentul de canal reprezintă, așadar, o măsură rapidă și eficientă pe care medicul stomatolog o poate implementa cu succes. În sensul larg, când discutăm despre endodonție, avem în vedere o întreagă ramură a stomatologiei responsabilă nu doar cu tratarea afecțiunilor de la nivelul pulpei dentare, ci și cu diagnosticarea acestora.

În cadrul clinicilor Cosmi Dent, vă stăm la dispoziție cu servicii complete de estetică dentară, astfel încât zâmbetul dvs. să fie în armonie perfectă cu starea dvs. de spirit! Pentru programări la oricare dintre clinicile noastre din Iasi, vă rugăm să ne contactați!

Simptome. Când este necesar să apelați la servicii de endodonție?

Probabil una dintre cele mai frecvente erori de judecată pe care pacienții noștri o fac este amânarea investigațiilor medicale – care ar putea duce la o diagnosticare rapidă și ar preveni dezvoltarea infecției și răspândirea bacteriilor la nivelul pulpei dentare. Din păcate, speranța că „va trece” de la sine poate deveni un real inamic în asigurarea și îmbunătățirea sănătății orale.

Prin urmare, vă recomandăm să nu neglijați sau să nu ignorați eventualele simptome care pot să apară în cazul unei infecții dentare:

  • Durere care survine odată cu expunerea dinților la rece sau la cald (de exemplu, la consumul de lichide calde);
  • Durere accentuată dacă se pune presiune la nivelul dintelui;
  • Apariția unor pete la nivelul dintelui cu pricina;
  • Dezvoltarea abceselor, adică apariția unor acumulări de puroi localizate;
  • Eliminare de puroi prin fistule gingivale.

Rar, infecția se poate dezvolta și fără manifestarea acestor simptome, ceea ce face mai dificilă identificarea și diagnosticare ei din timp. Din acest motiv, un control periodic la medicul stomatolog este extrem de important, acesta putând identifica astfel potențialele probleme și propune tratamentele de endodonție necesare.

Pentru un zâmbet sănătos, dar și deosebit de frumos, vă așteptăm cu drag la clinicile Cosmi Dent. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!