Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Cosmi Dent implică un ansamblu de proceduri și tratamente complexe, realizare în vederea corectării sau a reparării structurilor moi și tari prezente la nivelul cavității bucale.

Intervențiile chirurgicale stomatologice pot fi necesare în multiple contexte: de la un simplu molar de minte care prezintă riscul dezvoltării unei anomalii ortodontice, până la patologii complexe de tipul tumorilor maligne sau benigne și chiar în cazul accidentelor care afectează structura osoasă maxilo-facială a pacientului.

Serviciile noastre de estetică dentară au în vedere culoarea dinților, spațierea dintre dinți, poziția și forma acestora, aspectul gingival și alte aspecte ce conferă armonie zâmbetului. Implementăm cele mai eficiente și moderne tratamente.

intervenții eficiente și sigure

Chirurgie dentară

Specializarea Chirurgie dentară cuprinde totalitatea de proceduri necesare în vederea reparării sau realizării de corecții la nivelul structurilor dentare, a gingiilor sau a oaselor maxilo-faciale. Intervențiile de acest gen sunt recomandate de către specialiștii în stomatologie atunci când procedurile necesare depășesc aria de expertiză a unui medic stomatolog generalist. Acestea vizează tratarea unei game variate de afecțiuni sau anomalii prezente la nivelul cavității orale, fiind o soluție eficientă în redarea sănătății, funcționalității și esteticii zâmbetului pe care îl afișează pacientul.

Cosmi Dent Iasi vă pune la dispoziție cele mai performante proceduri de chirurgie dentară. Tehnologiile de ultimă generație, tehnicile de tratament moderne, dar și profesionalismul colectivului medical sunt o garanție a succesului fiecărei intervenții. Programați-vă acum la una dintre clinicile noastre din Iasi! Vă așteptăm cu drag!

Extracția măselei de minte – o intervenție necesară

Extracția molarilor de minte a devenit astăzi una dintre principalele motive pentru care trebuie să apelăm la ajutorul unui specialist în chirurgie dentară. În prezent, o mică parte dintre aceștia se dezvoltă într-un mod armonios și organizat, fără a avea un impact major asupra danturii. În cele mai multe cazuri însă, creșterea măselelor de minte creează doar un disconfort major, punând în pericol, totodată, organizarea întregii dentiții la nivelul maxilarului.

Atunci când molarii de minte sunt incluși total sau parțial, medicul stomatolog va recomanda efectuarea unei proceduri de extracție prin chirurgie dentară. În funcție de particularitățile formațiunii dentare, intervenția poate avea un grad mai mic sau mai mare de dificultate, însă un specialist cu experiența va știi cum gestioneze situația astfel încât pacientul să resimtă un disconfort minim.

Operația se desfășoară în câteva etape esențiale:

Când este necesară o intervenție chirurgicală dentară?

Există multiple situații care necesită o intervenție de chirurgie dentară, de la banalele extracții, până la proceduri ce implică augmentarea osoasă, reconstrucția structurii maxilo-faciale, extirparea de tumori maligne sau benigne și, nu în ultimul rând realizarea unui implant dentar.

Cauze precum igiena dentară precară, dezvoltarea anormală a danturii sau amânarea unor intervenții stomatologice recomandate de medic pot crea o gamă largă de complicații la nivelul cavității bucale, care se pot rezolva sau ameliora doar pe cale chirurgicală. De asemenea, există și cazul nefericit al accidentelor sau chiar al prezenței de malformații congenitale care periclitează structura maxilo-facială la un nivel mult mai complex.

În cadrul clinicii Cosmi Dent Iasi efectuăm cu succes unele dintre cele mai dificile proceduri chirurgicale. Intervenim cu profesionalism în cazul:

 • extracțiilor dentare (eliminarea dinților de lapte sau permanenți, extracția molarilor de minte sau îndepărtarea resturilor radiculare);
 • tratamentelor de implantologie (augmentarea osoasă sau realizarea de implant dentar);
 • tratamentelor destinate afecțiunilor parodontale în forme avansate (eliminarea chisturilor parodontale, a pungilor sau a abceselor, realizarea chiuretajelor subgingivale);
 • procedurilor de estetică dentară (gingivectomie, gingivoplastie etc.)
 • tratamentelor de ortodonție și ortopedie dento-maxilo-facială (reconstrucții osoase de largă amploare, extracții dentare cu rol ortodontic)

Odată ajuns la cabinetul unui specialist în chirurgie dentară, acesta va realiza, la rândul său, un consult inițial pentru a identifica și diagnostica problema. Suplimentar, este esențial pentru specialist să înțeleagă poziționarea exactă a molarului, direcția de creștere și modul în care poate interacționa cu molarii învecinați, de aceea, cu siguranță, va solicita efectuarea unei radiografii dentare panoramice.

După analizarea tuturor factorilor, medicul va elabora o strategie de intervenție și vă va explica, în detaliu, toate etapele pe care urmează să le parcurgă.

Atenție, însă! Decizia medicului de a interveni prin chirurgie dentară poate să nu vină imediat după prima consultație. În unele cazuri, specialistul va recomanda o monitorizare a evoluției molarului de minte, care se poate întinde pe o perioadă de până la câteva luni.

Înainte de intervenție, veți purta o discuție deschisă cu medicul dvs. despre procesul de anesteziere. Este foarte important ca specialistul să fie informat cu privire la toate substanțele consumate în ultima perioadă, de la antibiotice și tratamente medicamentoase de lungă durată, până la suplimente alimentare, dar și cu privire la eventualele alergii pe care le puteți dezvolta în contact cu anumite formule chimice.

Pe baza acestor date, dar și pe baza nivelului de complexitate al intervenției, specialistul în chirurgie dentară va propune o anestezie locală sau una generală, astfel încât riscurile să fie minime, iar nivelul dvs. de confort să nu aibă de suferit.

O intervenție de acest gen poate suferi modificări, de la caz la caz, în funcție de gradul de complexitate. În general însă, o extracție chirurgicală se desfășoară în câțiva pași esențiali:

 • incizia – medicul crestează gingia pentru a ajunge la molar;
 • este îndepărtat fragmentul de os care blochează accesul la rădăcina măselei de minte;
 • molarul este fragmentat în două sau mai multe bucăți pentru a putea fi extras cu ușurință;
 • se îndepărtează molarul de minte în totalitate;
 • medicul curăță zona și închide gingia prin sutură;
 • se adaugă pansament steril pentru a preveni sângerarea și pentru a favoriza formarea cheagurilor de sânge.

Extracția molarului de minte este, în general, cea mai simplă intervenție de chirurgie dentară. Cu toate acestea, imediat după operație, pacientul poate identifica anumite efecte temporare precum umflături sau vânătăi la nivelul obrazului.

Iată, pe scurt, care sunt etapele de vindecare, imediat după operație:

 • formarea cheagurilor de sânge (în primele 24 de ore);
 • ameliorarea umflăturilor de la nivelul obrazului ( în decurs de 2-3 zile);
 • eliminarea firelor de sutură de către medicul chirurg la 7 zile după intervenție;
 • ameliorarea durerii și rigidității resimțite la nivelul maxilarului (în decurs de 7-10 zile);
 • dispariția vânătăilor izolate prezente la nivelul feței, după aproximativ 2 săptămâni.

Perioada ulterioară unei intervenții de chirurgie dentară implică, desigur, și o îngrijire atentă din partea pacientului. Iată câteva sfaturi esențiale de care trebuie să țineți cont:

 • Sângerarea ușoară, în primele 24 de ore de la operație este un fenomen natural. Dacă vă confruntați însă cu o sângerare abundentă sau dacă aceasta apare la câteva zile de la operație, adresați-vă de urgență medicului specialist!
 • Pentru o retragere accelerată a umflăturii, dar și pentru diminuarea vânătăilor, este recomandat să folosiți o pungă cu gheață!
 • Alimentația se va rezuma, pentru câteva zile, la alimente moi ca supa, iaurtul, piureurile de fructe și legume. Se recomandă evitarea alimentelor picante sau fierbinți, iar masticația se face, de preferat, cu partea opusă a danturii. În primele 24 de ore se evită obligatoriu alcoolul, băuturile carbogazoase sau cele care conțin cofeină.
 • Fumatul este interzis în decurs de 3 zile de la operație.
 • Periajul dentar se evită în primele 24 de ore, după care se reia, în mod normal, cu grijă mare însă la zona afectată.

Vă așteptăm cu drag la una dintre clinicile Cosmi Dent Iasi!

Dacă sunteți în căutarea unui cabinet specializat în chirurgie dentară, vă invităm să apelați cu încredere la sprijinul echipei Cosmi Dent Iasi. Colectivul nostru medical este pregătit să vă pună la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie și să vă explice, în detaliu, fiecare aspect al intervenției.

Înțelegem că o procedură chirurgicală prezintă un impact psihologic major asupra fiecărui pacient, de aceea suntem acolo pentru a vă sprijini pe tot parcursul acestei experiențe. Colectivul medical de excepție a fost apreciat, de-a lungul timpului, nu doar pentru expertiză și rezultate, ci și pentru atributele umane deosebite. Alături de calitate, relația medic-pacient este o prioritate pentru noi, iar succesul nostru în acest aspect este confirmat de numărul mare de pacienți fideli, care trec pragul clinicilor noastre din Iasi cu regularitate.

Cosmi Dent Iasi își propune să ofere o experiență medicală completă, de aceea pune la dispoziția pacienților o gamă variată de servicii și proceduri stomatologice. Pe lângă chirurgie dentară, suntem specializați în augmentare osoasă, endodontie, estetică dentară, implant dentar, odontologie, ortodonție, profilaxie și protetică. Totodată, oferim asistență medicală în cazul oricărei urgențe stomatologice.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui dentist in Iasi, vă invităm cu drag să ne vizitați în oricare dintre clinicile noastre din Iasi și să faceți cunoștință cu specialiștii Cosmi Dent Iasi. Vă asigurăm o experiență medicală completă, la cele mai înalte standarde.

Totodată, vă invităm să rămâneți alături de noi și online. Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre programul, serviciile și ofertele noastre, ne puteți urmări pe pagina de Facebook Cosmi Dent I asi sau pe Instagram @cosmident.